Мандић: Позив опозицији на велике протесте против власти

Срна
Foto: Вијести.ме

ПОДГОРИЦА - Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић позвао је све опозиционе снаге да заједно организују велике протесте као средство притиска на нову власт.

Упутили смо јавни позив колегама из Демократа, али и оним колегама изван парламента који кажу да имају политичку снагу. Мислимо на бивше министре и на читаву данашнју опозициону страну, да организујемо велике демонстрације као средство притиска на тренутну власт”, изјавио је вечерас Мандић електронским медијима у Подгорици.

Он сматра да нема сумње да је намјера Демократске партије социјалиста (ДПС) да са коалицијом Дритана Абазовића “Црно на бијело” уништи Социјалистичку народну партију.

Мандић је додао да мањинска Влада функционише као раштимовани оркестар, да нема легитимитет, због чега јој не предвиђа блиставу будућност.

“Политички живот у Црној Гори се убрзава и осјећа се слобода код људи запослених у јавној управи и предузећима након пада аутократског режима 30. августа”, рекао је он.

Мандић тврди да та чињеница може учинити људе задовољним, као што и посљедња дешавања могу да забрињавају и вријеђају, јер се може рећи да је изневјерена воља народа исказана на парламентарним изборима.

“Опасно је свако кокетирање са ДПС-ом. Они су све своје политичке партнере од Народне странке, преко Либералног савеза и осталих и све оне које су негдје успјели да ухвате у своју паукову мрежу, касније одбацили и те политичке организације више никад нису значиле на политичкој сцени”, подсјетио је Мандић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана