Мандић потврдио да је његова син починио инцидент

Aгенције
Мандић потврдио да је његова син починио инцидент

Подгорица - Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић саопштио је вечерас да је његов 16-годишњи син осумњичен да је тешко повриједио вршњака у тучи средњошколаца у Подгорици, договореној на друштвеној мрежи “Фејсбук”.

Црногорска полиција ухапсила је данас И.М. /16/ због сумње да је прије два дана покушао да убије Д.Р. током туче ученика двије средње школе у Подгорици.


Д.Р. је избоден ножем, након чеге је хитно пребачен у Ургентни центар у Подгорици и налази се ван животне опасности.

Мандић је, у отвореном писму јавности, потврдио да је ријеч о његовом сину, додајући да вјерује у његову невиност, али да је на надлежним државним органима да утврде истину.

“Најважнији је брз опоравак и добро здравље повријеђеног дјечака. У потпуности саосјећам са његовим родитељима и породицом. Истовремено, вјерујем да мој син није починалац тог гнусног чина и дубоко жалим што је уопште до њега дошло”, навео је Мандић.

Он је затражио да буду прекинути “нагађања, подметања и измишљотине, јер се ради о тешкој и деликатној ситуацији”, те истакао да не жели да се његовом јавном обраћању, као и читавом несрећном догађају даје било каква политичка конотација.

“Уколико се у судском поступку утврди и докаже да је тачно да је мој син крив, онда нека се стриктно поштује закон и прописане казнене одредбе”, изјавио је Мандић и додао да закон мора бити изнад нас свих и једнак за све.

Заказивање туча ученика путем “Фејсбука” у посљедње вријеме постала је све чешћа пракса у Подгорици, због чега је полиција увела редовно патролирање око школа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана