Мандић: Потписивањем Закона о предсједнику отворен пут за избор нове владе

Срна
Мандић: Потписивањем Закона о предсједнику отворен пут за избор нове владе

ПОДГОРИЦА - Потписивањем Закона о предсједнику отвара се пут за избор нове владе, рекао је један од лидера Демократског фронта и Нове српске демократије Андрија Мандић.

”Честитам предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу што је повукао одговоран потез и потписао Закон о измјенама и допунама Закона о предсједнику. То је веома важно иако је Закон давао могућност да се то уради на другачији начин”, поручио је Мандић.

Лидер ДФ-а је рекао да очекују консултације и, ако је проблем у самом покретању консултација, спремни су да затраже разговоре са Ђукановићем како би он дао мандат лидеру Демоса и посланику у Скупштини Црне Горе Миодрагу Лекићу.

Консултације које би обавили са Ђукановићем, како каже, обезбиједиле би не само да он да мандат кандидату парламентарне већине већ и да се отвори једна важну тема око избора судија Уставног суда.

“Тако бисмо показали да имамо снагу да дођемо до договра а да се нико са стране не мијеша, да нема медијација нити добрих услуга оних који мисле да је Црна Гора политички незрело друштво”, поручио је Мандић.

Он је позвао Ђукановића да обаве те разговоре и да буде изабрана 44. Влада за за чији су се избор стекли услови данас потписивањем Закона о предсједнику.

“Мислимо да је много боље да имамо разговоре и дијалог који ћемо ми водити у Црној Гори без икаквих арбитража са стране”, рекао је Мандић за РТЦГ.

Он је истакао да након потписивања Закона више не постоји никава могућност да се распусти Скупштина Црне Горе.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић потписао је данас Закон о предсједнику који је вечерас објављен у “Службеном лист” Црне Горе.

Ђукановић је данас саопштио да је потписао Закон о предсједнику, те да неће позвати мандатара за састав нове владе Миодрага Лекића на консултације, јер, како је рекао, не жели да учествује у примјени неуставног закона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана