Мандић: Парламентарна већина биће обједињена новом владом

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Изгласавањем Закона о предсједнику Црне Горе, дјелимично је заокружена иницијатива за завршно обједињавање парламентарне већине, а то ће бити потпуно учињено избором нове владе, рекао је један од лидера Демократског фронта /ДФ/ Андрија Мандић.

Он је објаснио да сваки покушај опструкције парламентарне већине гдје она не би имала оно што имају све друге парламентарне већине у Европи, а то је исказ и кроз извршну власт, неће проћи ни у Црној Гори.

"Ми смо јасно од предсједника Црне Горе тражили 19. септембра да да мандат Миодрагу Лекићу. Послали смо му и допис са 41 потписом, али он није желио да испуни своју уставну обавезу, него је одустао од испуњавања властите дужности", подсјетио је Мандић, који је и предсједник Нове српске демократије /НСД/.

Напомињући да је Црна Гора први пут демократским путем промијенила власт 30. августа 2020. године, Мандић је за Прва ТВ програм за Црну Гор, рекао да су након те велике побједе, неки људи почели "брутално да се мијешају у унутрашње ствари земље".

Према његовим ријечима, многи из амбасада размилили су се од странке до странке како би објашњавали какву би то требало владу да има Црна Гора.

"Они настављају са таквим недозвољеним понашањем и овај пут, тражећи нам да Скупштина не треба да ради свој посао и да доноси законе на основу којих се влада у Црној Гори", додао је Мандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана