Мандић: Очекујемо учешће у новој влади као друга најјача опција

Срна
Foto: Борба.ме

ПОДГОРИЦА - Један од лидера коалиције “За будућност Црне Горе” Андрија Мандић рекао је да очекује да ће ова коалиција бити дио нове црногорске Владе, те истакао да би на тај начин била окончана дискриминација српског народа у Црној Гори.

Мандић је рекао да је коалиција “За будућност Црне Горе” друга најјача политичка опција потенцијалне владајуће коалиције и аутентични представник српског народа у тој држави.

Мандић је изразио наду, након актуелних разговора у Подгорици између потенцијалних чинилаца нове владе, да ће нова власт бити успостављена у што краћем року.

“Мислим да би требало да нам припадне мање функција, али да то буду одговорнија мјеста и оно што је несумњиво, нама би требало да припадне мјесто предсједника Скупштине Црне Горе и неколико важних министарстава”, рекао је Мандић за Танјуг.

Он је подсјетио да је протекле седмице конституисана Скупштина Црне Горе и да у року од 30 дана црногорски предсједник Јаков Милатовић треба да изабере мандатара, након чега је потребно највише три мјесеца да би она била формирана.

Мандић је истакао да је важно да влада има широку подршку, да се не би десило да та влада буде обарана неким спекулацијама из иностранства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана