Мандић: Очекујем да ће УРА, ЦИВИС и СНП прихватити Лекића

Танјуг
Мандић: Очекујем да ће УРА, ЦИВИС и СНП прихватити Лекића

ПОДГОРИЦА- Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић рекао је данас да очекује да ће Грађански покрет УРА, ЦИВИС и Социјалистицка народна партија (СНП) потписати приједлог да Миодраг Лекић буде мандатар за састав нове владе.

Мандић је казао да су сви посланици ДФ, Демократа, Радничке партије, Демоса, Уједињене и Праве Црне Горе, спремни одмах да потпишу приједлог да Лекић буде мандатар за састав нове владе.

-Очекујемо да се тим потписима придруже и потписи УРА, ЦИВИС и СНП како би, као што смо и најавили предсједнику Црне Горе, сутра затражили мандат за састав нове владе - навео је Мандић у обраћању јавности, пренио је сајт РТЦГ.

Он је напоменуо и да ДФ донио одлуку да прихвати понуду коју су представници УРА и ЦИВИС саопштили као њихов „минимум“ у процесу договарања.

Мандић је истакао да вријеме за договор истиче, и да нису више у питању дани, него сати.

-Још не губим наду у договор, јер вјерујем да сви знамо колика је одговорност на нама. Не вјерујем да ће се у овом времену великих промјена и још већих изазова неко показати недостојним представником народа који нас је гласао 2020. године - поручио је Мандић.

Он је казао да је црногорска јавност прецизно увидјела да је стара парламентарна већина разговоре почела тешко, оптерећени „недавним дешавањима и крупним речима изговореним у медусобним оптужбама, али смо брзо постигли договор да не гледамо уназад него напријед“.

-Нама треба договор о влади која це да покрене Црну Гору напријед и настави борбу против криминала и корупције, а предсједнику ДПС да се та влада не изабере и тај покрет и борба зауставе - поруцио је Мандић.

Мандић је подсјетио да су се усагласили и потписали политички споразум који је регулисао међусобне односе и прецизирао заједничке циљеве, што је, како је казао, први политички документ који обавјештава све адресе које се налазе изван политичких структура странака победница избора 2020. године да се не мијешају у њихове односе и унутрашња питања Црне Горе.

Он је поручио да ДФ одговорност изједначава с властитом снагом и да се не плаше ни најмање чињенице што ће од ДФ већи број чланова владе имати, не само коалиција „Црно на беијло“, него и коалиција „Мир је наша нација“.

Мандић је рекао да им је циљ да се ДПС не врати на власт, да поражени не буде побједник, а побједник поражени због неке фотеље или надлежности.

-Овај став сам пренио нашим колегама које су учествовале у разговорима и очекујем потврдан одговор. Вјерујем да колеге из УРА и ЦИВИС не могу сада да буду против властитог предлога који смо ми прихватили - истакао је Мандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана