Мандић о хапшењу Јованића: Правда мора да закуца на свачија врата

Танјуг
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Демократски фронт поздравио је данашње привођење предсједника Привредног суда Блажа Јованића, уз поруку да овакве акције треба наставити у будућности.

„Видимо да након Врховног суда на ред долази Привредни суд. Мислимо да са оваквим акцијама треба наставити и да нипошто ни под каквим притисцима не треба одустати", рекао је предсједник Нове српске демократије и један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.

Мандић је рекао да су његове колеге Милан Кнежевић, Небојша Медојевић и он данас тешко оптужени од бившег главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића да ће бити одговорни, ако се њему нешто деси.

Обраћајући се међународној јавности и новом ГСТ Владимиру Нововићу, Мандић је одбацио било какве везе са Катнићем и поручио да не желе, како је казао, његову нити било чију смрт.

Додао је да ДФ само тражи да се Закон примењује једнако на све, без икаквог проливања крви.

Мандић каже да, због селективног примјењивања правде, Катнић и тужилац Саша Чађеновић треба да се налазе у "сигурној кући" послије свега што је објављено из Скај апликације везано за ухапшену бившу предсједницу Врховног суда Весну Меденицу.

Упито је "зашто та Скај апликација не иде и у другом случају кад су у питању Лазовић, Катнић Чађеновић… На оне који су радили за организовани криминал и стекли грдне милионе".

Порука ДФ-а је, казао је Мандић, једноставна: "Правда мора да закуца на свачија врата".

„Независно од тога да ли се ради о Милу Ђукановићу или челницима судских органа. Залажемо се само за примијену закона. Не залажемо се ни за чију смрт, само желимо правду. Нема потребе било ко да пусти крв. Зашто некога сакатити и понижавати кад може да се примијени правда. Желимо да Црна Гора настави на путу од августа 2020. године. 65 људи је убијено у сукобу криминалних организација које је основао режим Мила Ђукановића", рекао је Мандић на конференцији за новинаре у Скупштини Црне Горе.

Рекао је да докази говоре да су Катнић и Чађеновић били повезани са мафијом и да због тога морају да одговарају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана