Мандић: Нова влада да буде што прије формирана

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА - Један од лидера коалиције "За будућност Црне Горе" Андрија Мандић рекао је да се током данашњих консултација са црногорским предсједником Јаковом Милатовићем сагласио да нова влада треба да буде изабрана у најкраћем року, а да у коалицији очекују мјесто предсједника Скупштине.

Што се тиче Нове српске демократије, чији је лидер, Мандић је рекао да им не припада премијерско мјесто, већ ономе ко је освојио највише гласова и да не очекују ништа што им не припада.

Мандић је навео да мјесто прмијера припада Покрету "Европа сад", а да другопласирана коалиција "За будућност Црне Горе" има дупло више од трећепласираног и да је природно да добију мјесто предсједника Скупштине Црне Горе.

"Не видим зашто се сад та ствар проблематизује. Не интересују нас ресори безбједности. Да је Црна Гора суверена држава и да нема утицаја са стране, нико не би имао образа да помене ни то питање безбједности. Али, ми смо рекли да нас ти ресори не интересују. Одустали смо од тога", каже Мандић.

Милатовић је раније данас одржао консултације са предсједником Покрета "Европа сад" и потенцијалним мандатром Милојком Спајићем, а потом са вршиоцем дужности предсједника ДПС-а и носиоцем листе коалиције "Заједно" Данијелом Живковићем.

Мандић је навео да од њих нико није тражио потписе. "Покрет жЕвропа садж може да добије потписе кад закључимо договор. Нисмо далеко одмакли у преговорима да би могли да кажемо да Спајић може са рачуна на наше потписе и нашу подршку", додао је Мандић.

Консултације се настављају сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана