Мандић: Нећемо рушити Владу, избори најпоштеније рјешење

Срна
Мандић: Нећемо рушити Владу, избори најпоштеније рјешење

ПОДГОРИЦА - Посланици Демократског фронта /ДФ/ неће подржати иницијативу за смјену Владе Црне Горе Здравка Кривокапића и неће присуствовати сједници парламента у понедјељак, 13. децембра, рекао је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.

“Након 200 дана од формирања Владе, организовали смо први састанак на којем смо сви оцијенили да стање није одрживо и да се нешто мора мијењати. Постојала су два модела - реконструкција, што је био приједлог демократа, и избор нове владе, што је био приједлог ДФ-а. Ми смо на крају пристали на реконструкцију, али један конституент парламентарне већине није пристао на то”, изјавио је Мандић на конференцији за новинаре данас у Подгорици.

ДФ је предлагао новог премијера којег би договориле Демократе и УРА, као и нови однос снага у влади, укључујући и мањинске партије.

“Наша иницијатива није добила подршку парламентарне већине и, што се нас тиче, то је завршена прича. На нашим страначким органима смо закључили да парламентарна већина није испунила очекивања”, навео је Мандић.

Он је најавио да ће предложити представницима парламентарне већине и представницима националних мањина да се грађанима врати мандат. “То је поштено рјешење, које значи одговорност ДФ-а према грађанима”, истакао је Мандић.

Мандић је рекао да неће гласати за пад Владе. “Не зато што је то лоша иницијатива, него знамо да су све владе ДПС-а биле горе од ове владе, коју оцјењујемо негативном оцјеном”, навео је он.

Он је додао да посланици ДФ-а неће бити у скупштинској сали у понедјељак, 13. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана