Мандић: Не заборавити косовски завјет

Срна
Мандић: Не заборавити косовски завјет

ПОДГОРИЦА - Блаженопочивши митрополит Амфилохије тражио је од сваког православца у Црној Гори да не заборави косовски завјет, због чега је њихова обавеза и дужност да никада не признају окупацију и издају свето Косово и Метохију, поручио је предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић поводом 17 година од мартовског погрома.

"Сјети се, Црна Горо, мартовског погрома и страдања Срба на Косову и Метохији! Тих дана сам био заједно са нашим народом у Косовској Митровици. Видио сам на лицу мјеста патњу и бол српског народа који је био нападнут од албанских екстремиста", написо је Мандић на "Твитеру".

У погрому над Србима на Косову и Метохији 17. и 18. марта 2004. године убијено је 19 људи, протјерано 4.000 Срба, уништено 900 српских кућа, оскрнављено или спаљено 39 цркава и на хиљаде споменика на гробљима широм Космета.

У насиљу над Србима и српском културном и вјерском баштином, које је организовало руководство терористичке ОВК уз знање међународних субјеката из састава КФОР-а и УНМИК-а, међу 19 убијених Срба, осморо је звјерски убијено, а девастирано је и спаљено 19 српских светиња грађених у четрнаестом, петнаестом и шеснаестом вијеку.

У погрому је повријеђено око 900 Срба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана