Мандић након разговора са УРА: Тражили смо договор унутар парламентарне већине

Танјуг
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА- Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је послије данашњег састанка са Грађанским покретом УРА да су добили чврста увјеравања да желе разговоре са парламентарном већином и да се у оквиру ње постигне договор о новој влади.

Оцјењујући ове разговоре веома важним, Мандић каже да је Демократски фронт тражио рашчишћавање ствари по питању одлуке да у формирање нове владе иду са ДПС-ом и да у том случају треба да се растану као људи, да свако пође својим путем.

"Од њих смо добили чврста увјеравања да желе да разговарају с парламентарном већином и да се у оквиру ње постигне договор. На првом мјесту желе да се остваре одређени политички циљеви", рекао је Мандић, пренијеле су подгоричке Вијести.

Рекао је и да су од УРА добили и приједлог програма нове владе.

"Истакли смо да ДФ не може с ДПС-ом подржавати било какву владу и да је окренут поштовању већинске воље. Дужни смо да у парламентарној већини пронађемо рјешење и пређемо преко ружних ијречи. Нисмо учествовали у томе јер су сви грађани доведени у опасност због политичке кризе", рекао је Мандић.

Из ГП УРА су им, каже, рекли да имају проблем с Демократама, да желе да разговарају с њима, али да не добијају одговор. "Желимо тај договор и рјешење. Не желимо да будемо у супротности с вољом грађана и не желимо да радимо с ДПС-ом. Наша жеља не зависи само од ДФ-а. Верујемо да ово што су нам саопштили из ГП УРА је њихов искрен став, а време ће показати је ли то тако", казао је он.

Мандић је рекао да су тражили да нова влада заврши неке ствари које није претходна и да се ни по коју цијену не избегне већинска воља грађана.

"Вjерујемо да ће бити довољно разума у парламентарној већини да покидане нити повратимо. Не губимо наду и вјеру да се то може постићи. Не желимо да повлачимо брзе потезе који то могу раскинути. Ко год крене с ДПС-ом, били ро они ГП УРА или СНП, мора знати да их нико неће доживљавати као оне који су искористили ДПС, већ као да је ДПС искористио њих", каже Мандић.

Истакао је и да, ако дође до најгорег сценарија, а су, каже, рекли и Абазовићу, да морају да рачунају да ће ДФ водити ванинституционалну борбу против тога да ДПС заузме полуге моћи које јој не припадају. "Наредне недјеље биће консултација с предсједником државе. Тражимо стрпљење", навео је Мандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана