Мандић најавио брзо формирање власти у Никшићу

Танјуг
Мандић најавио брзо формирање власти у Никшићу

БЕОГРАД - Један од лидера Демократског фронта, окоснице коалиције "За будућост Никшића" и чланице будуће власти у том другом по величини граду у Црној Гори, Андрија Мандић, најавио је брзо формирање власти и потврдио да ће први пут након 76, а могло би се, како каже, рећи и послије 80 година, градоначелик бити Србин.

- Од 1941. до 1945. ти градоначелници били су постављани од војне власти, може се рећи пуних 80 година. Лука Мијушковић био је функционер Радикалне стране и комунисти су га убили '45. и од њега до данас можда је неко био свјестан својих корена, али се није изјашњавао као Србин - подсјећа Мандић.

Додаје да је носилац листе и будући градоначелник Никшића Марко Ковачевић врло важна грана у српском стаблу.

- Послије једног дужег периода пуних 20 година дискриминаторне политике Мила ђукановића усмјерене против Срба, уништен је у потпуности тај политички пројекат - навео је Мандић.

Након објављивањја изборног резултата на улицама је било много људи са "тробојкама", каже Мандић и истиче да је црногорска младост свјесна својих коријена, свјесна ком народу припада.

Наводи и да сви у Црној Гори треба раде да би држава била успјешна, богатија и да се ослободи криминала и корупције.

Када је ријеч о власти на републичком нивоу, један од лидера ДФ-а додаје да је скупштинска већина у Црној Гори веома стабилна.

- Важно је да се ДПС, који је све ове године тиранисао грађане, не врати на политичку сцену. Ми смо странке мањина оставили по страни, грешком премијера и то морамо да исправимо да бисмо послали пристојну поруку да је власт отворена за мањинске народе и да они могу да поправе њихов статус и испуне високе стандарде - навео је Мандић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана