Мандић на челу Скупштине, његова странка ван нове владе

Срна
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА - Главни одбор Нове српске демократије (НСД) и Предсједништво Демократске народне партије (ДНП) подржали су данас приједлог споразума о формирању нове црногорске владе који је понудио мандатар Милојко Спајић.

На сједници Главног одбора НСД-а је предложено да лидер ове странке Андрија Мандић буде кандидат за предсједника Скупштине Црне Горе.

Према споразуму који је понудио мандатар, НСД-у ће припасти мјесто предсједника Скупштине Црне Горе, али за сада неће бити дио нове владе.

Из ДНП-а су навели да ће дати пуни допринос напретку и кохезији Црне Горе, изразивши увјерење да је вријеме подјела и вјештачких тензија прошлост и да свима треба да буде циљ "Црна Гора - грађанска држава у ЕУ".

- Истовремено исказујемо задовољство да ће коалиција `За будућност Црне Горе` предложити за предсједника Скупштине Црне Горе Андрију Мандића - наведено је у саопштењу ДНП-а.

Анексом нацрта споразума предвиђено је да НСД-у и ДНП-у у новој влади припадне мјесто потпредсједника владе за инфраструктуру, те министарства саобраћаја, просвјете, туризма, и просторног планирања и урбанизма.

Сједница Скупштина Црне Горе на којој ће се бирати предсједник и подпредсједници Скупштине Црне Горе и конституисати нова парламентарна већина, према најавама, требало би да буде одржана 24. октобра.

Истога дана биће одржана и друга сједница Скупштине Црне Горе на којој би требало да буде изабрана нова влада Црне Горе на челу са Милојком Спајићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана