Мандић: Кривокапић отворио тему могуће реконструкције владе

Срна
Мандић: Кривокапић отворио тему могуће реконструкције владе

ПОДГОРИЦА - Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић рекао је да је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић отворио тему могућности реконструкције Владе.

Мандић је, након састанка са Кривокапићем, рекао да је констатовано да постоји парламентарна криза.

Он је додао да су се сада појавиле идеје да тужилачке законе треба усвојити у неком другом облику.

“Познат је наш став да нећемо гласати ни о чему док се тужилачки закони не усвоје. Наредних дана иницираћемо састанак са предсједницима парламентарних странака да би дефинисали начин изласка из парламентарне кризе”, истакао је Мандић.

Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић рекао је, након састанка са Кривокапићем, да су разговори са премијером почели с циљем превазилажења парламентарне и кризе у Влади.

Кнежевић каже да се у парламентарној већини ситуација знатно промијенила након избора у Никшићу.

“Саопштио сам Кривокапићу да се ситуација након избора у Никшићу знатно промијенила, јер је он од ванстраначке постао политичка личност”, рекао је Кнежевић новинарима.

Он је навео да се Кривокапић политички и формално профилисао. “То је једна нова законитост против које немамо ништа, али она не одражава оно што се десило 30. августа и начин на који је састављена наша коалициона листа”, рекао је Кнежевић.

Он је нагласио да остају при томе да је неопходно спровести реформу тужилаштва и да у оквиру тужилачких закона отпочне истинска борба против организованог криминала и корупције.

Кнежевић је истакао да неће гласати ни за буџет, ни за једно друго предложено рјешење из Владе док не буду усвојени тужилачки закони.

“Наравно, остајемо и отворени за разговор да се нађу адекватна и прихватљива рјешења која ће ићи у правцу истинске борбе против организованог криминала и корупције”, поручио је Кнежевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана