Мандић, Кнежевић и Зоговић у притвору почели штрајк глађу

Срна
Мандић, Кнежевић и Зоговић у притвору почели штрајк глађу

ПОДГОРИЦА - Посланицима Демократског фронта /ДФ/ у Скупштини Црне Горе Андрији Мандићу, Милану Кнежевићу и Милуну Зоговићу одређено је задржавање до 72 сата након саслушања у Основном државном тужилаштву у Подгорици и они су, према ријечима посланика ДФ-а Славена Радуловића, почели штрајк глађу.

Радуновић је рекао новинарима испред зграде Основног тужилаштва у Подгорици да ће штрајк глађу трајати "док год буде трајала тортура Тужилаштва и Демократске партије социјалиста".

"Одређивање притвора посланицима до 72 сата доказ је да овдје институције не спроводе закон. Одлучили су да занемаре посланички имунитет и да на силу спроводе своју освету према људима који воде највећи опозициони блок", истакао је Радуновић.

Он је поручио да "оваква репресија режима никога неће заплашити".

"Сигурни смо да ће да нас прати и народ који зна да је све уперено не само на отимачину имовине СПЦ већ и ка другим отимачинама. Дешавају се страшне ствари. Ухапшен је и наш портпарол Марко Ковачевић у Никшићу јер је истакао српски заставу", додао је Радуновић.

Он је навео да није забиљежено у свијету да буде ухапшен комплетан посланички клуб најјачег опозиционог савеза, као што је то урађено рано јутрос у Скупштини Црне Горе.

Милун Зоговић је приведен на саслушање нешто прије 16.00 часова, лидер ДФ-а Андрија Мандића два сата касније, док је саслушање Милана Кнежевића завршено око 22.00 часа.

Правни савјетник посланика ДФ-а адвокат Дражен Медојевић потврдио је да је Мандићу, Кнежевићу и Зоговићу одређено задржавање.

Он је рекао да се Зоговићу на терет ставља напад на службено лице у вршењу службене дужности, док се Мандић и Кнежевић терете за спречавање службеног лица у вршењу службене дужности.

Свој тројици се на терет ставља да су предсједника Скупштине Црне Горе Ивана Брајовића спречавали да ради.

Тужилац у Основном државном тужилаштву Ивана Вуксановић саслушала је Кнежевића који је уз Зоговића и Мандића послије узимања изјаве задржан у притвору, након што су синоћ ухапшени, заједно са осталим посланицима ДФ-а.

Скупштина Црне Горе синоћ је усвојила Закон о слободи вјероисповијести.

Усвајању закона претходили су инциденти у Скупштини након одбијања амандмана Митрополије црногорско-приморске на предложени Закон о слободи вјероисповијести, које је у скупштинску процедуру доставио ДФ.

Након инцидента су ухапшене 22 особе, оед којих 18 посланика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана