Мандић: Јутрошња акција хапшења није случајна

Танјуг
Мандић: Јутрошња акција хапшења није случајна

ПОДГОРИЦА - Једна од лидера ДФ Андрија Мандић је реагујући на привођење предсjедника Општине Будва Мила Божовића оцијенио да је жалосно да се он, како је рекао, покушава прогласити највећим криминалцем у Црној Гори, а да се не удара на Мила Ђукановића који слови за шефа свих криминалних група, а ужива у Дубаију.

Мандић је током седнице скупштинског Одбора за безбедност и одбрану рекао да се Божовићу на терет стављају тешка кривична дела. Сматра да јутрошња акција није била случајна и да је намерно баш јутрос организована.

"Док његов имењак (Мило Ђукановић) ужива у Дубаију, који слови за шефа свих криминалних група, надређен и Зорану Лазовићу, али тамо се не удара", рекао је Мандић. Мандић је рекао да је одавно поклонио поверење Божовићу још пре више деценија, да су дуго успешно и коректно сарађивали јер је он угледан Будванин, а уз то и материјално обезбеђен који нема никакве потребе да се укључује у било какве незаконите радње. "Ми смо као лидери ДФ-а били жртве монтираног политичког процеса и вјерујемо да ће тужилац овде морати да понуди неке доказе.

Има доста питања на која ћемо морати да добијемо одговоре", рекао је Мандић. Он је позвао премијера Дритана Абазовића да омогући да АНБ објави све податке о фамозној Седмој управи агенције, која је основана 1996. године а којом су управљали покојни Дарко-Бели Распоповић и Зоран Лазовић, касније. Све податке о њеном деловању, рекао је, јавност мора да добије с обзиром на то да је "то управа која је помогла у стварању организованог криминала у Црној Гори".

Он је рекао да су Мило Божовић и његова породица били опозиција режиму ДПС-а, угледна будванска породица, која је храбро изнела терет опозиционе борбе а на изборима прошле године Божовић је остварио убедљиву победу.

Предсједник одбора Милан Кнежевић (ДФ) је на седници прочитао дописе Владимира Мандића и амбасадора Србије Владимира Божовића који су тражили да се преиспитају одлуке о њиховом статусу у Црној Гори и забрани уласка, уз напомену да су спремни да дођу и разјасне, како су рекли, лажне и монтиране оптужбе на њихов рачун.

На сједници биће саслушани доскорашњи директор Управе полиције Зоран Брђанин, вршилац директора Агенције за националну безбједност Борис Милић и координатор Бироа за оперативну координацију органа обавјештајно безбједносног сектора, Марко Ковач. Нововић је тражио да се одложи саслушање њега и Шуковића, јер је у току акција СДТ и СПО

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана