Мандић и Кнежевић и даље Америци нису по мјери

Танјуг
Мандић и Кнежевић и даље Америци нису по мјери

ПОДГОРИЦА - Сједињене Америчке Државе (САД) веома су забринуте због извештај да би нову владајућу коалицију у Црној Гори могле да чине странке и лидери који се активно противе евроатлантским вриједностима, изјавила је за “Вијести” амбасадорка САД у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке.

Одговарајући на питање како гледају на могуће формирање мањинске владе коју би из парламента, без учешћа у њој, подржавала коалиција За будућност Црне Горе (ЗБЦГ), Рајнке је навела да је реалност таква да ће учешће у власти група или лидера који, како је навела, “одбијају да осуде руску агресију, одбијају да се залажу за права Украјине, одбијају да подрже санкције ЕУ против Русије, одбијају да штите права мањина и одбијају да поштују суверенитет сусједних земаља попут Косова, драстично омести напоре Црне Горе у остварењу њених европских аспирација”.

Она је навела да се став САД о формирању владе Црне Горе није променио.

-Подржавамо брзо формирање владе која је привржена евроатлантским вриједностима, представља мултикултурну Црну Гору, поуздани је НАТО савезник, снажно подржава Украјину и наставља активно да ради на интеграцији у Европску унију - поручила је Рајнке.

Коалиција ЗБЦГ требало би, према посљедњим информацијама, да из Скупштине подржи кабинет Покрета Европа сад (ПЕС), Демократа, Социјалистичке народне партије (СНП) и двије коалиције албанских странака - Албанског форума и Албанске алијансе.

Заузврат би требало да добије функцију шефа парламента, која ће јој, између осталог, омогућити чланство у Савету за одбрану и безбедност, наводе Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана