Манастири у ЦГ у рукама туђина

Aгенције
Манастири у ЦГ у рукама туђина

Подгорица - Поглавар канонски непризнате Црногорске православне цркве рекао је да ће употријебити сва демократска средства не би ли се домогла цркви и манастира у Црној Гори, пренијеле су агенције.

Михаило је, након што је служио помен Петру Другом Петровићу Његошу у крипти маузолеја на Ловћену, рекао да су цркве и манастири у Црној Гори тренутно у рукама туђина .

Михаило је изразио наду да ће црногорска власт учинити све што је у њеној моћи да ЦПЦ добије статус који јој припада, истичући како нико из државних органа неће да говори о односима београдске филијале СПЦ у Црној Гори и ЦПЦ.

- Већ дуже време се боримо, демократски и људски, како Црногорцима и пристаје, да се домогнемо наших цркава и манастира, који су још у рукама туђина. Дошло је време да власт Црне Горе схвати да су владари Црне Горе, чијим сенима се кланјамо, изграђивали ову землју и цркву - навео је он.

Михаило је поручио да ће свештенство ЦПЦ ићи у храмове да служи током свих великих вјерских празника.

- Ако нам и даље не буде дозвољавано да уђемо, служићемо испред њих - поручио је он.

- Послужићемо се свим демократким средствима да ЦПЦ буде обновљена како заслужује и да свако у Црној Гори схвати да је она аутокефална црква - додао је Михаило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана