Маленица : Државно тужилаштво да провјери оптужбе Мамића

Танјуг
Маленица : Државно тужилаштво да провјери оптужбе Мамића

ЗАГРЕБ - Министар правосуђа и управе Иван Маленица изјавио је данас да од Државног тужилаштва очекује да у што краћем року провјери тврдње осуђеног Здравка Мамића који је за примање мита оптужио предсједника Врховног суда и судије Жупанијског суда.

Маленица је рекао да вјерује да ће надлежна тијела у што краћем року провјерити наводе Здравка Мемића и садржај стога који, како је рекао, њему у овом тренутку није познат и да ће у што краћем року утврдити истинитост, односно утемељеност свих тих оптужби.

Истакао је да је ријеч о тешким и озбиљним оптужбама Здравка Мамића.

Новинарима је појаснио да је тај случај сад на Државном тужилаштву које је примило материјале да провјери њихов садржај и утврди да ли су ти наводи истинити и у складу с тим покренути одређену процедуру која им стоји на располагању.

На питање да ли би било примјерено да поменуте судије буду суспендоване до окончања истраге о наводима Здравка Мамића, Маленица је рекао да је то питање за Државно судијско вјеће.

 "Тешке су оптужбе, кад би се тако на свакакве оптужбе на рачун појединих судија реаговало и суспендовали их не знам гдје бисмо дошли", рекао је Маленица, пренијели су хрватски медији.

 Маленица сматра и да би све поменуте судије, укључујући предсједника Врховног суда Ђуру Сешу, требало да се изјасне о оптужбама Здравка Мамића.

"Очекујем од Сеше, као читава јавност, да се изјасни о наведеним оптужбама, али мислим да ово није први пут да Мамић спомиње Сешу", рекао је Маленица.

Врховни суд јуче је саопштио да Сеша нема намјеру да одговарати на, како је наведено, "апсурдне и неистините тврдње".

Истовемено из Ускока је потврђено да су добили стик са изјавом Здравка Мамића очетком октобра прошле године и да провере тог садржаја још трају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана