Македонски пекари нису испоручили хљеб након што је влада замрзнула цијену

Срна
Македонски пекари нису испоручили хљеб након што је влада замрзнула цијену

СКОПЉЕ - У Сјеверног Македонији рафови за хљеб јутрос су остали празни, иако су пекари најавили да ће хљеб испоручивати све док не ступи на снагу одлука Владе о замрзавању цијене на 33 денара, односно 0,53 евра.

Људи који су јутрос отишли ​​у куповину кажу да у продавницама нису нашли бијели и полубијели хљеб, а на рафовима су били само специјални хљебови, преноси "Нова Македонија".

Влада је замрзнула цијену бијелог и полубијелог хљеба са 450 грама на 33 денара до краја маја и укида субвенционисану струју за предузећа која производе основне прехрамбене производе.

Одлука је донијета јуче на седници Владе, а пекарска индустрија, која је дан раније најавила да ће престати са производњом хљеба уколико таква одлука буде донијета, сачекаће да буде објављена у Службеном гласнику и најавиће наредне кораке. Овакве одлуке Владе услиједиле су након што су анализе Министарства привреде и инспекцијске контроле показале да нека од предузећа нису снизила цијене својих производа.

Премијер Димитар Ковачевски рекао је јуче на конференцији за новинаре у Влади да неће дозволити неоправдано повећање цијена. Према речима министра привреде Крешника Бектешија, предузећа нису оштећена чињеницом да ће цијена хљеба бити замрзнута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана