Македонска предсједница: Нисам консултована око гласања у УН о резолуцији о Сребреници

Танјуг
Македонска предсједница: Нисам консултована око гласања у УН о резолуцији о Сребреници

СКОПЉЕ - Предсједница Сјеверне Македоније Гордана Сиљановска Давкова изјавила је да није била консултована о гласању за резолуцију о Сребреници у Уједињеним нацијама.

Она је навела да је амбасадор Сјеверне Македоније у УН Љубомир Фрчковски о гласању за ту резолуцију требало да се консултује и са њом, а не само са министром спољних послова Бујаром Османијем.

"У међународној политици постоји подељена надлежност између министра спољних послова и предсједника државе. Приликом гласања у УН требало је амбасадор УН  да се консултује са мном а не само са министром спољних послова. То је логичан метод у међународним односима", истакла је Сиљановска Давкова, преноси македонски портал Плус инфо.

За усвајање резолуције о Сребреници, гласали су представници 84 земље, укључујући и Сјеверну Македонију, док је 19 земаља било против, а 68 уздржаних.

Македонски портал је навео да је предсједник Србије Александар Вучић разочаран тиме како је Сјеверна Македонија гласала, јер је, како је рекао, много уложио у унапређење односа са Македонцима, преноси Тањуг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана