Maкедонија: Осман Сулејман осумњичен за напад

Агенције
Maкедонија: Осман Сулејман осумњичен за напад

Скопље - Осман Сулејман (55), из кумановског села Брест, осумњичен је за напад на полицијску караулу у селу Гошинце, у близини границе са Косовом, потврдила је министар унутрашњих послова Македоније Гордана Јанкулоска.

Она је навела да полиција још трага за нападачем у чијој је кући пронађено неколико снајперских пушака, више од сто метака, радио-станице и униформе Ослободилачке војске Косова (ОВК).

Јанкуловска је на конференцији за новинаре рекла да је полиција у акцији, коју је у понедјељак извела на сјеверу земље, пронашла дио одузетог оружја из карауле Гошинце.

Она је потврдила да је у овај терористички напад на полицијску караулу у селу Гошинце умијешан и Мирсад Ндрецај, познатији као “командант NATO”, који је учествовао у оружаном сукобу са македонским снагама безбједности 2001. године.

- Послије извршене анализе оружја и серијских бројева утврђено је да се ради о оружју које је одузето приликом напада на полицијску станицу у селу Гошинце - потврдила је министар и додала да је оружје послато на додатну анализу с циљем проналажења евентуалних материјалних доказа повезаних са кривичним дјелом, послије чега ће услиједити одговарајући поступак.

МУП је прошле недјеље објавио да су напад на пограничну караулу у селу Гошинце извеле добро наоружане особе обучене у маскирне униформе са ознакама ОВК. Они су, како је тада наведено, међусобно разговарали на албанском језику.

Дан након напада најприје се огласио извјесни, до сада непознати командант ОВК Фљамури, који је преузео одговорност за тај инцидент, а у понедјељак је одговорност преузео извјесни Ндрецај, познат из сукоба 2001. године као “командант NATO”.

Ндрецај је негирао да су он и група која је напала караулу Гошинце за то добили новац.

МСП Албаније

Министарство спољних послова Албаније позвало је амбасадора Руске Федерације у Тирани Александра Карпушина и од њега затражило објашњење поводом садржаја саопштења Министарства спољних послова Русије о нападу у Македонији. МСП Русије саопштило је тада да је немогуће “правити се да не видимо пароле о великој Албанији које су постале све учесталије у региону”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана