Мaкедонија кључа, демолирана канцеларија Иванова VIDEO

Агенције
Мaкедонија кључа, демолирана канцеларија Иванова VIDEO

Скопље - Демонстранти револтирани одлуком предсједника Македоније Ђорђа Иванова да аболира актере афере "Бомба" синоћ су изашли на улице и демолирали канцеларију Иванова.

Група демонстраната демолирала је и јајима гађала зграду у којој се налази канцеларија македонског предсједника која је била под јаким полицијским обезбјеђењем, преносе македонски медији.

Демонстранти су поломили прозоре канцеларије Иванова након чега су отишли испред сједишта владајуће партије ВМРО-ДПМНЕ и испред зграде Владе. На улицама су биле присутне и јаке полицијске снаге.

Окупљени су скандирали против предсједника Иванова. Кордон полиције их је спречио да дођу до зграде након чега су демонстранти јајима гађали и полицију. Присуство полиције је након тога појачано у граду.

Лидер македонске опозиције Зоран Заев рекао да је предсједник Ђорђе Иванов, одлуком да аболира актере афере "Бомба", извео државни удар.

"Од данас у Македонији не постоји правна држава... Тражимо да Иванов хитно поднесе оставку. Уколико то не учини, довешће земљу пред експлозију", рекао је Заев новинарима у Скопљу.

Протестовало се и испред сједишта главне македонске опозиционе партије Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ).

Подсјећамо, Иванов је јуче помиловао све осумњичене за учешће у илегалном прислушкивању, које је изазвало политичку кризу у тој земљи.

"Одлучио сам да окончам ову агонију за Македонију", рекао је Ђорђе Иванов у обраћању новинарима, након што је објелоданио своју одлуку о обустављању свих истрага и судских поступака повезаних са скандалом због прислушкивања, пренио је Ројтерс.

Македонска опозиција је прошле године објавила снимке прислушкиваних разговора сарадника тадашњег премијера Николе Груевског, за које тврде да разоткривају контролу владе над новинарима, судијама, службеницима из јавног сектора, као и изборне манипулације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана