Македонија: Истекао рок за подношење листа, опозиција не учествује

Агенције
Македонија: Истекао рок за подношење листа, опозиција не учествује

Скопље - У Македонији је у поноћ истекао рок за подношење кандидатских листа за локалне изборе, а највећа опозициона странка у Македонији - Социјалдемократски савез Македоније /СДСМ/ није поднијела своје листе.

Политички субјекти су до поноћи могли да подносе листе кандидата за градоначелнике и одборнике у локалним скупштинама, а Државна изборна комисија сутра ће саопштити званичну листу кандидата за локалне изборе 24. марта.

СДСМ, која предводи Коалицију "Савез за будућност", одлучила се на бојкот избора због дешавања у Собрању крајем прошле године када је обезбјеђење избацило новинаре и посланике опозиције, а затим гласовима владајуће већине усвојило буџет за ову годину.

Све чланице опозиционе Коалиције "Савез за будућност" бојкотују локалне изборе, сем Српске напредне странке у Македонији /СНСМ/ Драгише Милетића која је подржала кандидатуру Стевчета Јакимовског за предсједника скопске општине Карпош.

Кандидатуре за изборе поднијела је Коалиција "За бољу Македонију" коју предводи владајући ВМРО-ДПМНЕ и три парламентарне странке македонских Албанаца. На локалним изборима ће учествовати и 29 независних кандидата, као и 95 независних одборничких листи.

По подношењу кандидатских листи Комисија за лустрацију треба да прегледа досијее и утврди да ли међу кандидатима има сарадника тајних служби бившег комунистичког режима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана