Мајка Луке Бојовића протјерана из Црне Горе

Агенције
Мајка Луке Бојовића протјерана из Црне Горе

Подгорица - Црногорска полиција донијела је рјешење о протјеривању Анђелке Бојовић (66), мајке бившег вође "земунског клана" Луке Бојовића, а њена одбрана најавила је јуче жалбу на ову одлуку.

Она и Матија Бојовић ухапшени су прошле седмице због сумње да су планирали убиство Ратка Кољеншића у Никшићу. Тужилаштво им је првобитно одредило задржавање до 72 часа, након чега су само за Матију Бојовића предложили одређивање притвора.

Анђелка Бојовић изашла је у недјељу из Црне Горе, након што је полиција наложила да у року од 24 часа напусти државу.

Њен адвокат Боривоје Боровић најавио је жалбу на одлуку о протјеривању.

- Овде се ради о потпуном изостанку координације између полиције и министарства правде, јер се мојој клијенткињи, с једне стране, наставља поступак по кривичној пријави, а протеривањем јој је забрањен приступ суду у Никшићу - прецизирао је адвокат Боривоје Боровић.

Према сазнањима подгоричких медија, који се позивају на неименоване изворе, полиција је протјерала Бојовићеву из Црне Горе, јер није пријавила боравак.

Она је ухапшена у сриједу заједно са Матијом Бојовићем (35), рођаком Луке Бојовића, којем је због истог кривичног дјела - договор за извршење кривичног дјела и недозвољено држање оружја, одређен притвор до 30 дана.

Против њих је полиција покренула поступак, јер су посматрали и фотографисали кућу Ратка Кољеншића у Никшићу, којег српски правосудни органи терете за убиство другог сина Анђелке Бојовић, Николе, 2013. године у Београду. Кољеншић је, према оптужници организовао убиство Николе Бојовића по налогу контроверзног бизнисмена Слободана Шарановића, који је убијен 11. марта у Будви.

Ухапшени Бојовићи су негирали кривична дјела која им се стављају на терет.

Тврде да су у Црну Гору дошли "искључиво због реновирања породичне куће на Жабљаку", у којој је полиција нашла читав арсенал оружја.

У викендици, коју је користила Анђелка Бојовић, пронађена је ловачка пушка са муницијом без дозволе за које она тврди да су припадали њеном покојном супругу Вуку. Код Матије у викендици пронађено је више оружја различитог калибра, због чега је и задржан у притвору.

У њиховом фотоапарату истражитељи су пронашли снимке на којима се виде врата, прозори, балкони Кољеншићеве куће и његов аутомобил.

Лука Бојовић служи казну од 18 година затвора у шпанском затвору због недозвољеног држања велике количине оружја и вјерује се да има велики утицај у криминогеној средини на просторима бивше Југославије.

Кољеншић

Ратко Кољеншић је у децембру прошле године изашао из затвора у којем је био од краја јула 2013. године, због сумње да је са Слободаном Шарановићем организовао убиства Николе Бојовића у Београду 29. априла те године. Он је оптужен и да је организовао убиство Новосађанина Милоша Видаковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана