Локални штаб у Винковцима тражи одржавање свадбе у кругу породице

Танјуг
Локални штаб у Винковцима тражи одржавање свадбе у кругу породице

ВИНКОВЦИ - Вуковарско-сремски Штаб цивилне заштите упутио је Националном штабу захтијев да се све свадбе на подручу те жупаније у наредних 30 дана одржавају искључиво у кругу најуже породице, речено је на данашњој конференцији за новинаре жупанијског штаба.

Повод за такав захтијев је 47 новоболелих особа у жупанији у посљедња 24 сата, а међу којима су највећи број заражених и њихови контакти с једне свадбе одржане прошле недјеље у Иванкову недалеко од Винковаца.

“Видимо да је од 47 новообољелих чак 19 из Иванкова. То само говори да на оно на што смо указивали, да ће највећу опасност представљати догађања у којима се оставарују блиски контакти међу људима”, рекао је начелник жупанијског штаба Здравко Келић.

Додао је да је полиција обишла све сале за свадбе у жупанији и узела контакте од власника, тако да штаб располаже подацима о броју свадби којих је свакога викенда, како је рекао, велик број.

Келић је рекао и да су у договору с локалним штабовима одложени сви јавни догађаји и скупови на локалном нивоу како би се и тако смањио ризик на најмању могућу мјеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана