Локални функционери у Будви пријављени тужилаштву

Srna
Локални функционери у Будви пријављени тужилаштву

ПОДГОРИЦА - Службеници Сектора за борбу против организованог криминала су против наченика Комуналне полиције и комуналне инспекције општине Будва чији су иницијали А.М. /41/ и руководиоца Сектора за планирање и развој у "Водоводу и канализације" у том граду чији су иницијали И.Ђ. /43/ Специјалном државном тужилаштву поднијели кривичну пријаву због сумње да су починили кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

 

У саопштењу црногорске Управе полиције наводи се да су наведена лица лишена слободе и приведена Специјалном државном тужилаштву које им је одредило задржавање у полицијским просторијама до привода надлежном судији за истрагу.

Основано се сумња да је А.М. кривично дјело извршио тако што је као службено лице – јавни функционер, начелник Комуналне полиције и комуналне инспекције општине Будва, злоупотријебио службена овлашћења и 17. јуна дао налог комуналним полицајцима да службеним возилим које користи ова служба блокирају саобраћајницу на Јадранском путу у Будви и спријече редовно одвијање саобраћаја.

У блокади саобраћаја је осим припадника Комуналне полиције са службеним возилом предузећа "Водовод и канализација" активно је учествовао и осумњичени И.Ђ. чиме су теже повриједили права грађана на слободно кретање блокирајући путни правац Будва-Тиват.

Приликом доласка на наведену саобраћајницу на службеним возилима комуналне полиције је кориштена ротациона-свјетлосна сигнализација, а након што су оставили закључана возила комунални полицајци и И.Ђ. су се удаљили и тако блокирали путни правац Будва-Тиват у дужем временског интервалу и спријечили редовно одвијање саобраћаја.

У саопштењу се додаје да је утврђено да су претходних дана током протеста грађана испред и унутар зграде општине Будва, а по налогу осумњиченог начелника Комуналне полиције А.М, службеници Комуналне полиције Будва свакодневно учествовали у тим протестима.

У овим протестима учествовали су и службеници Службе заштите и спасавања општине Будва и општинског водоводног предузећа користећи службена возила, а по наређењу осумњиченог А.М. кориштена су и возила Комуналне полиције.

У саопштењу се наводи да је у раним јутарњим часовима 17. јуна по наређењу осумњиченог А.М. комунална полиција на платоу општине Будва паркирала службено возило, непосредно уз врата споредног улаза зграде општине, спречавајући на тај начин очекивани улазак у зграду општине Будва службеника Управне инспекције којима је претходног дана такође онемогућен улазак у ту зграду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана