Логар предао кандидатуру за предсjедника Словеније

Агенције
Foto: Агенције

ЉУБЉАНА- Посланик Словеначка демократска странка (СДС) и бивши министар спољних послова Словеније, Анже Логар, предао је данас кандидатуру за предстојеће предсједничке изборе, најављене за 23. октобар.

Логар је пријаву предао уз 5.000 потписа бирача, који су подржали његову кандидатуру, а његову пријаву је подржао и СДС, пренијела је СТА.

Логар је најавио да ће му фокус у случају побхеде на изборима бити на охрабривању пословног окружења, инклузију младих, зеленој трансформацији, као и на безбхедносној и спољној политици и додаје да ће то захтијевати учешће свих политичара.

"Чак и ако имамо различите погледе на свијет, дефинитивно имамо нешто што нас уједињује. Мислим да морамо да ујединимо ове позитивне факторе и да закорачимо у сутрашњи дан великим корацима, увјерени да Словенија дише пуним плућима и користи све што има на располагању“, рекао Логар.

Логар је рекао да његово политичко опредјељење, љевица види као "крајње десно", док га опозициона Нова Словенија (НСи) оптужује да се снажно креће ка "центру или лијевом центру".

„На љевици кажу да сам крајњи десничар, у НСи кажу да сам љевичар, што значи да сам прави кандидат за предсједника који ће бити предсједник свих грађана, свих Словенаца", изјавио је Логар, преноси словеначка агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана