Љупчо Палевски Палчо - од  "медијског мага" до монструозног убице дјетета

Танјуг
Љупчо Палевски Палчо - од  "медијског мага" до монструозног убице дјетета

СКОПЉЕ - Првоосумњичени за двоструко убиство у Скопљу и Велесу Љупчо Палевски Палчо, који је ухапшен у Турској, није непознат македонској јавности будући да је био члан и функционер владајућег Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ), бавио се медијима и формирао своју политичку партију.

Према писању скопског портала НетПрес, био је предсједник градске организације СДСМ у Скопљу, једне од најутицајнијих општинских организација с обзиром на то да је главном граду РСМ концентрисана половина становништва. Ко год да управља таквом организацијом, пише портал, управља скоро половином Македоније. Осим на високим страначким функцијама у СДСМ-у, Палчо је, кажу, посљедњих година започео и каријеру у медијима. А, оснивач је и предсједник минорне политичке партије Десно.

-За вријеме војног сукоба издавао је недјељне новине, које су штампане у Тетовској Речици. Лист није дуго трајао, али Палевски није одустао од медијске сфере. Затим је отворио телевизију ТВ4, која је после неколико година затворена, односно одузета јој је лиценца због неплаћања обавеза према држави. И ту није заустављена медијска ангажованост Палевског и очигледно његова велика жеља за пажњом јавности - пише портал.

У протеклом периоду, неколико година је македонска јавност свједочила како Палевски, који у јавности фигурира као контраверзна личност, формира јавно мњење заузимањем великог медијског простора на интернет порталу Инфомак.мк, чија редакција има и интернет емисије уживо.

-Палевски је неколико година заредом био редован гост Инфомакса у њиховим емисијама попут „Тешки разговори“, али је добио и медијски простор као водитељ и ководитељ њихових такозваних емисија, односно подкастова - наводи НетПрес.

Од шефа скопске градске организације СДСМ, до водитеља интернет портала Инфомакс, гдје је ноћу у својим обраћањима формирао јавно мњење и углавном ширио говор мржње, Палчо завршава као хладнокрвни монструозни убица.
Палчо је kao првоосумњичени за отмицу и убиство са предумишљајем малољетне Вање Ђорђевске и убиство Панче из Велеса, био у бјекству, али је јуче ухапшен у Турској, док је ходао аутопутем у области Баликешира.

Очекује се да ће након окончања законских процедура Палевски бити депортован у Македонију и приведен правди. Македонски Кривични законик за кривично дјело убиства предвиђа казну од 10 година до доживотног затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана