Љубљана: Притворен предсједник управе НЛБ

Агенције
Љубљана: Притворен предсједник управе НЛБ

Љубљана - Предсједник Управе Нове Љубљанске Банке Јанко Међа је притворен због истраге послова које је склапао као члан управе Уникредит Банке.

Словеначка полиција данас спроводи истрагу у НЛБ и Уникредит Банци, али и код куће предсједника Управе НЛБ Јанка Међе, јављају словеначки медији.

Према незваничним информацијама, истрага је повезана са пословима око продаје “Меркатора”, и то из времена док је Међа био члан управе Уникредит Банке.

Полиција је и код предсједника Надзорног одбора НЛБ и некадашњег предсједника Управе Уникредит Банке Франца Архара.

Истрага против Међе се води због злоупотреба унутрашњих информација, која је битно утицала на цијену хартије од вриједности које су уврштене на организовано тржиште хартија од вриједности Словенјие, а којом су располагале одговорне особе из

банкарских институција и злоупотребиле је за куповину поменутих хартија од вриједности. Полиција претреса пословне и приватне просторе, у којима траже материјалне доказе за даљи кривични поступак.

У истрази учествују 32 припадника Националног одјељења за истраге, док им форензичарску помоћ дају полицијске управе Цеља и Љубљане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана