Љубљана: Полиција употријебила сузавац и водени топ

Срна
Љубљана: Полиција употријебила сузавац и водени топ

ЉУБЉАНА - Словеначка полиција употријебила је сузавац и водени топ против антивладиних демонстраната у ЛЈубљани, уочи самита лидера ЕУ и Западног Балкана.

Више стотина демонстраната протестовало је данас у Љубљани против владиних оштрих регулатива за сузбијање ширења вируса корона.

Ово је у протеклих мјесец дана трећи сличан инцидент.

Демонстрације нису директно повезане са самитом лидера ЕУ и Западног Балкана, али организатори протеста желе да искористе прилику и да задобију пажњу медија.

Словеначка полиција поставила је пунктове и ограничила саобраћај и кретање у Љубљани, али и према Брду код Крања гдје се самит одржава.

Медији преносе да је организатор протеста приведен, као и да је полиција зауставила тридесетак аутобуса са демонстрантима који су долазили у Љубљану из других словеначких градова.

Словеначке власти увеле су обавезне здравствене пропуснице, које су, између осталог, потребне и за одлазак на посао у свим државним фирмама.

Људи морају да докажу да су потпуно вакцинисани или да врше веома скупа тестирања на ковид 19.

Демонстранти су носили транспаренте са слоганима “Доста са корона фашизмом” и захтјевали су једнак третман за вакцинисане и невакцинисане грађане.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана