Љубљана: Бијели прах безопасан

Агенције
Љубљана: Бијели прах безопасан

Љубљана - Словенска полиција објавила је у уторак послије подне да испитивање на ветеринарском факултету у Љубљани није показало трагове опасних твари у бијелом праху који се налазио у писму, приспјелом у јутарњим часовима поштом на љубљанску општину те је опозвала поступак због којега је зграда општине била под вишечасовним надзором, преносе агенције.

Полиција сада проучава садржај писма, како би утврдила је ли ријеч о кривичном дјелу, а покушаће открити пошиљаоца, али за сада не може потврдити да је писмо било адресирано на љубљанског градоначелника Зорана Јанковића и садржавало пријетње, како су у уторак ујутро пренијели медији.

Због сумњивог бијелог праха у писму, зграда општине у средишту Љубљане јуче је више часова била под посебним надзором полиције, ватрогасаца и радника здравствене заштите, а три службенице које су су биле присутне код отварања пошиљке изоловане од осталих радника.

Прегледом узорака супстанце и полицијском провјером одмах ујутро на лицу мјеста отклоњене су сумње да се ради о антраксу или експлозивној твари.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана