Литије и протестне шетње широм Црне Горе

Срна
Литије и протестне шетње широм Црне Горе

ПОДГОРИЦА - У историји свијета и Цркве исписане су многе странице гдје Бог призива у одбрану Божијег имена, а исписивање је настављено у Црној Гори, гдје је народ устао у одбрану својих светиња, истакао је игуман манастира Златеш у Томашеву Николај Стаматовић.


"Са једне стране, жалосни смо због доношења Закона о слободи вјероисповијести, а, са друге, радосни што нас је Бог удостојио да и у 21. вијеку можемо посвједочити да смо православни хришћани и да бранимо оно што је за нас најсветије", истакао је Стаматовић.

Он пита чему се надају они који устају против свога народа, против Цркве Божије.

"Њима не треба веће казне од једнога уздаха и једне сузе проливене због доношења овога закона", нагласио је Стаматовић.

Он је рекао да је то што је министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић Његово високопреосвештенство митрополита црногорско-приморског Амфилохија назвао свјетовним именом Ристо Радовић срамно и непримјерено људима који воде ову државу.

"Нису свјесни да је митрополит човјек који је васкрсао и препородио цијелу Црну Гору. Њима нека служи на част, нису понизили митрополита, већ себе и показују ко су и шта заправо планирају да раде са нама", рекао је Стаматовић.

Широм Црне Горе и вечерас се одржавају литије и протестне шетње поводом спорног Закона о слободи вјероисповијести.

Ово је седма седмица да око 200.000 грађана у Црној Гори мирно и достојанствено, иконама и молитвом шаље режиму поруку - да ће своје светиње бранити од отимачине.

Колона вјерника у Плужинама поручила је да неће одустати од своје борбе за очување светиња.

Они су вечерас били у литији од манастира Пива до Плужина носећи црквене барјаке и транспаренте на којима пише "Не дамо светиње!"

Велика молитвена литија вечерас је одржана и у Жабљаку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана