Лидија лежала 50 дана за 1.000 евра: Нисам хтјела одустати, годинама сам се припремала

ГС
Foto: Инстаграм

ПЛУЖИНЕ - Такмичење у лежању које је трајало 50 дана у Црној Гори завршено је, рекорд је оборен, а побједница је козметичарка из Никшића .

У самом финалу у селу Доња Брезна код Никшића лежали су Лидија Марковић и Филип Кнежевић (23) из Мојковца у Црној Гори.

Лидија и Филип постигли су договор и тако одлучили да подијеле побједу, али Филип је препустио медијску славу својој противници.

Лидија је рекла да се није такмичила због новца. Родитељи су јој долазили сваког дана и нудили јој 1.000 евра само да устане. Ипак, она није хтјела одустати јер се, како каже, годинама припремала за такмичење

„Нисам због тога ту, већ да побиједим. Ово је психолошка игра. Новац никако", причала је о мотивима.

Овогодишња побједница има 23 године и по занимању је козметичарка.

 

"Није напорно уопште. Нисам још одморила и не планирам да устанем. Ништа није тешко." говорила је раније млада Никшићанка која је кући отишла са хиљаду евра. 

"На осам сати устанемо, имамо паузу 15 минута. Прву паузу у 10 ујутру користим за туширање, другу у 18 часова користим за прање косе, а онда се враћам у кревет да сушим косу. Све успем лежећи. Паузу после поноћи искористим за тренирање. Тада користим прилику да што више трчим", испричала је Лидија како је изгледао један њен дан.

У Инстаграм објави Етно села Монтенегро у Доњој Брезни, гдје се одржавало такмичење, наводи се да је "било смијеха, плача, молитви и да су њих двоје, од укупно 21, испратили су такмичаре из Црне Горе, Русије, Србије и Украјине.

Ово такмичење се одржава већ 12 година заредом. Овогодишње издање почело је 18. аугуста, а привукло је велику медијску пажњу због тога што се у првој седмици срушио рекорд од 117 сати којег је држала Дубравка Алексић из Подгорице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана