Лидер ВМРО-ДПМНЕ:Разговор о ванредним изборима или блокада

Танјуг
Лидер ВМРО-ДПМНЕ:Разговор о ванредним изборима или блокада

СКОПЉЕ - Лидер најутицајније опозиционе странке у Македонији, ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски дао је рок премијеру Дмитру Ковачевском да до 10. маја закаже састанак представника свих парламентарних странака да би се договорили о расписивању ванредних парламентарних избора или ће, како је поручио, у противном блокирати рад Собрања.

-Хајде да причамо о ванредним изборима, а до тада нудим нудим (премијеру) четири тима да му помогну да ублажи посљедице кризе у којој се земља налази - рекао је Мицкоски.

Он је Кочевском дао рок да размисли до 10. маја.

-Нека не жури, нека размисли. А послије тога, ако ништа не буде, наставићемо са оним што је усвојио Извршни одбор странке, а то је активна блокада парламента - рекао је Мицкоски.

Дио македонских медија пише да СДСМ има план како да се супротстави опозиционим блокадама.

-Након шест мјесеци намеће се закључак да су предсједници општина ВМРО-ДПМНЕ најслабији градоначелници до сада. Неспособност и незапосленост и ништа друго. Ову неспособност градоначелника ВМРО-ДПМНЕ грађани виде свакодневно. Зато Мицкоски пријети блокадама, зато говори о ванредним изборима у вријеме највеће економске и енергетске кризе - каже портпарол СДСМ Богданка Кужешка.

Премијер Кочевски је јуче био одлучан поручивши да не прихвата уцјене и ултиматуме. Он је рекао да је састанак представника парламентарних странака потребан, али о питањима од интереса за грађане, а не само о ванредним изборима, јер ће избора бити 2024.

Портал 24сата пише да су коалициони партнери у власти подијељени око захтева Мицкоског.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана