Лежаљке и сунцобран у Црној Гори од 20 до 180 евра: Да ли се очекује раст цијена

ГС
Лежаљке и сунцобран у Црној Гори од 20 до 180 евра: Да ли се очекује раст цијена

ПОДГОРИЦА - У току љетње сезоне, једно од главних питања је колико кошта плажни мобилијар.

Екипа ТВЦГ обишла је дио приморја, а цијене лежаљки и сунцобрана крећу се и до стотину осамдесет евра, у зависности од жеља и дубине џепа.

У шпицу сезоне очекује се поскупљење, а док неким туристима цијене не сметају, други их називају легалном пљачком.

Цијене плажног мобилиара различите су од Улциња до на крај Боке. Висину цијене не одређује само плажа на којој лежите, већ и ред лежаљке коју сте одабрали, преноси портал РТЦГ.

Негдје су цијене плажног мобилијара 20, 40, а на појединим плажама чак и 180 евра. Цијена зависи и од тога да ли желите да сте близу воде, па ћете ту лежаљку платити неколико десетина евра више од оне од које ћете до воде морати пружити корак.

Талас поскупљења није заобишао ни приморје. Тражња диктира понуду, а сезона 2023. ће, сматра професор Мишко Рађеновић, бити одлична. Ипак поручује да је један дио понуде прескуп.

- Сигуран сам да већ у овом моменту један велики дио понуде на плажама премного увећао цијене - каже Рађеновић за ТВЦГ и додаје да се могу очекивати и поскупљења.

- Цијене по мојим информацијама неће остати на овом нивоу, него се знатно мијењају са првим данима јула и такве ће остати до почетка септембра или краја августа - каже Рађеновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана