Лекић подноси жалбу Уставном суду

Танјуг
Лекић подноси жалбу Уставном суду

Подгорица - Изборни штаб Миодрага Лекића поднијеће жалбу Уставном суду Црне Горе на одлуку Државне изборне комисије да одбије приговоре на регуларност предсједничких избора, преноси Танјуг.

Уставни суд има рок да у наредних 48 часова одлучи о жалби Лекићевог Изборног штаба.

Уставни суд Црне Горе је посљедња правна инстанца којој Лекић може да се жали на регуларност предсједничких избора.

ДИК је у понедјељак, већином гласова, одбио све приговоре Изборног штаба Лекића, којима је тражено да се пониште избори за предсједника Црне Горе на свим бирачким мјестима, гдје је било гласања путем писма.

ДИК је раније саопштио да је, према прелиминарним резултатима, предсједнички кандидат ДПС-а Филип Вујановић побиједио на изборима, јер је за њега гласало 161. 940 бирача или 51,21 одсто, а за Лекића 154. 290 или 48,79 одсто.

Лекић је, међутим, према подацима његовог изборног штаба, освојио 50,5 одсто гласова, а Вујановић 49,5.

Лекић је раније казао је да неће признати побједу Вујановића на предсједничким изборима у Црној Гори, додајући да не искључује протесте као облик политичке борбе.

Грађански протест поводом дешавања у вези са предсједничким изборима у Црној Гори биће организован у суботу, 20. априла у Подгорици, договорено је на састанку опозиције, на којем су учествовали представници Демократског фронта, Социјалистичке народне партије и Позитивне Црне Горе.

Црногорски премијер и лидер ДПС-а Мило Ђукановић казао је раније да се не плаши најављених протеста опозиције због резултата предсједничких избора, додајући да у институцијама система треба отклонити сумње у регуларност гласања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана