Управа полиције: Лазовић и Миловић нису напустили Црну Гору

Срна
Управа полиције: Лазовић и Миловић нису напустили Црну Гору

ПОДГОРИЦА - Управа полиције Црне Горе саопштила је да на основу података из евиденције о преласцима државне границе није регистрован излазак из земље полицајаца Петра Лазовића и Љубе Миловића, које медији доводе у везу са кавачким кланом.

Из Управе полиције наводе да нису у посједу материјала објављеног у медијима у вези са Лазовићем и Миловићем и да немају сазања о евентуалној угрожености безбједносног сектора, као и информацијама које су исцуреле из тог сектора.

Додају да је један од приоритета у њиховом раду идентификовање полицијских службеника повезаних са организованим криминалним групама, прикупљање доказа у односу на њихове инкриминишуће радње и њихово процесуирање надлежним тужилаштвима.

“Управа полиција ће поступати по свим налозима тужилшатва, као и до сада, с циљем провјере свих навода објављених у медијима и које тужилаштво сматра релевантним, те ће на располагање ставити све капацитете ради што брже и ефикасније истраге”, наводи се у саопштењу.

У документу Европола, који је синоћ објавио портал “Либертас”, наводи се да су службеници Управе полиције Црне Горе Петар Лазовић и Љубо Миловић чланови кавачког криминалног клана.

Главни специјални тужилац Црне Горе Владимир Нововић наложио је да се формира нови предмет поводом података из Европола и да се предузму све неопходне радње ради утврђивања да ли има кривичног дјела из надлежности овог тужилаштва.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана