Лажни принц Црне Горе ушетао на Милову прославу: Лажно се представљао, прогањао Ђоковића и одликовао Памелу Андерсон

ГС
Foto: Fb

ПОДГОРИЦА - Канцеларија предсједника Мила Ђукановића позвала је у уторак на интерну истрагу након што је мушкарац, који се лажно представља да је принц Црне Горе и Македоније Стефан Чернетић, присуствовао прослави Дана државности на Цетињу.

Све се открило 13. јула, и то захваљујући неспретности лажног принца, који је на својој Фејсбук страници објавио фотографије са прославе Дана државности коју је приредио Ђукановић. Штавише, њих двојица налазе се и на заједничкој фотографији.

Невоља је, међутим, у томе што Чернетић није био на списку гостију, што је навео и Ђукановићев кабинет.

- Чернетић није био на списку гостију који је сачинио Кабинет председника Црне Горе. Кабинет председника није надлежан за прегледе гостију који улазе на пријем - речено је БИРН-у у Ђукановићевој канцеларији, где су позвали надлежне службе да истраже како је дошло до овог превида.

Фотографија као аларм

Чернетић је на својој Фејсбук страници објавио фотографије са прославе како позира са Ђукановићем и црногорским кнезом Николом Петровићем Његошем, унуком краља Николе, који је владао државом од 1860. до 1918. године.

Истог дана, Чернетића је угостио и врховни епископ Српске православне цркве у Црној Гори, митрополит Јоаникије, који је крстио Чернетићевог сина Ивана.

- Његово Царско и Краљевско Височанство Књаз црногорски, на пријему код митрополита Јоаникија… Повод је био крштење кнеза Ивана, другог сина Њихових Царских и Краљевских Височанства за принца и принцезу Црне Горе - написао је Чернетић на Фејсбуку.

Ни Чернетић, као ни Српска православна црква нису одговорили на упите БИРН-а о томе како је састанак организован.

Како преносе "Вијести", Чернетић (62) је заправо новинар који пише о храни, а рођен је у Торину у Италији.

Доспио је на међународне насловне стране у јуну 2017. када је у Италији оптужен за превару, након што је преварио локалне власти, дипломате и холивудску глумицу Памелу Андерсон да мисле да је принц из Црне Горе.

Полиција у граду Бриндизи тврди да су Чернетић и још једна особа путовали по Италији мерцедесом са дипломатским таблицама и заставама Републике Црне Горе, али су изазвали сумњу тиме што су провели недељу дана у луксузном љетовалишту у Пуљи.

Када је одмаралиште предочило рачун црногорском Министарству иностраних послова, оно је одбило да плати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана