Лажна узбуна у Агрокору, полиција пронашла музичку честитку

Срна
Лажна узбуна у Агрокору, полиција пронашла музичку честитку

Загреб - Због музичке честитке насловљене на бившег директора за реструктурисање "Агрокора" Антонија Алвареза, која је окарактерисана као "пакет сумњивог садржаја" сједиште концерна данас су претражили полицијски стручњаци и утврдили да је пошиљка безопасна.

У полицији наводе да је екипа стручњака са псом за откривање експлозива стигла по пријави у загребачког сједиште "Агрокора", али да је послије получасовног прегледа утврђено да није ријеч о "пакленој направи".

Портпарол "Агрокора" Ања Линић потврдила је да је то уобичајена процедура, преносе хрватски медији.

"Ријеч је о једном писму, а према процедури наш запосленик одмах зове полицију уколико је нешто сумњиво. Било је и раније таквих ситуација", рекла је она.

Антонио Алварез био је главни директор за реструктурисање "Агрокора", а Хрватску је напустио након што је Влада Хрватске именовала Анту Рамљака за ванредног повјереника хрватског концерна у складу са Законом о поступку ванредне управе у трговачким друштвима од системског значаја за Хрватску, који је Сабор усвојио 6. априла.

"Агрокор" има проблем са ликвидношћу због нагомиланих дугова у износу од шест милијарди евра, од којих највећи дио доспијева на наплату 2020. године. Овај концерн сву добит већ троши само на отплату камата.

Улогу лидера у тражењу рјешења преузела је Сбербанка, која држи више од половине дуга "Агрокора". Руска ВТБ банка је, уз Сбербанку, један од највећих повјерилаца "Агрокора".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана