Лавров: Европа и Америка опсједнуте контролом на Балкану

Срна
Лавров: Европа и Америка опсједнуте контролом на Балкану

Калињинград - САД и поједине земље ЕУ опсједнуте су идејом да још једном управљају Балканом, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Лавров је након разговора са словачким колегом Мирославом Лајчаком у Калињинграду рекао да ЕУ има планове за земље Балкана, што доказују разни процеси преговора у које су укључене Србија, Косово, Македонија и Црна Гора.

Он је истакао да Москва нема ништа против европских економских интеграција држава на Балкану, али да се нада да ће ЕУ оставити простор земљама Балкана и за сарадњу са Евроазијом.

Коментаришући оптужбе ЕУ о мијешању Русије у унутрашњу политику других земаља, Лавров је истакао да ЕУ покушава да на Москву пребаци кривицу за унутрашње проблеме у Унији, преноси ТАСС.

Лавров је подсјетио да је Москва оптужена за умијешаности у унутрашњу политику САД и европских земаља и за покушај угрожавања јединства у Европи.

"Москва је искрено заинтересована за Е, у смислу да Унија постане довољно јака, уједињена и способна да своју спољну политику креира без утицаја са стране", рекао је Лавров.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана