Курти подржао што Џака велича Јашарија: У реду је

Танјуг
Курти подржао што Џака велича Јашарија: У реду је

ЦИРИХ- Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти изјавио је да сматра да је у реду када неко износи политичке ставове на фудбалском терену.

Он је то рекао у интервјуу за швајцарски Блик и као примЈер навео фудбалера Гранита Џаку који је послиује побједе над репрезентацијом Србије на Свјетском фудбалском првенству обукао мајицу са натписом "Јашари", преноси Косово онлајн.

"Поруке против расизма сматрам исправним и важним. Ако неко поштује свој идентитет то је за мене у реду", рекао је Курти.

На питање коју поруку би упутио Џаки, Џердану Шаћирију и осталим репрезентативцима Швајцарске косовског поријекла, рекао је да им је захвалан што инспиришу многе младе таленте да играју фудбал, а тако и на Косову.

Курти је за исти лист изјавио да је оптимиста да би договор Београда и Приштине могао да се постигне у року од неколико мјесеци, као и да приштинска страна има воље за то.

Он је казао да се то може догодити само ако постоји воља за постизањем споразума и подршка Запада, односно ЕУ, НАТО, САД и Велике Британије.

"Изразио сам своју спремност да то учиним. Али за споразум су потребне двије стране. Да би имала дугорочни мир, безбједност и регионалну стабилност, Србија мора да се дистанцира од Милошевићеве прошлости и сада од Путина", рекао је Курти уз тврдњу да је "Србија све ближа Русији", а да "Путин жели да подстакне сукоб на Косову",  пренео је Репортери.

Од почетка године Курти је дао интервјуе за више од 10 страних медија, највише оних са њемачког говорног подручја, у којима је говорио о дијалогу са Београдом, постизању споразума, руском утицају у региону, али је говорио негативно и о предсједнику Србије Александру Вучићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана