Крстовићи нуде 2,5 милиона евра за одбрану са слободе

Срна
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА - Браниоци Будимира и Марине Крстовић, оптужених за шверц 1,2 тоне кокаина, понудили су Вишем суду у Подгорици јемство од скоро 2.500.000 евра за одбрану са слободе.

Првооптужени Будимир и његова кћерка Марина пред судијом су обећали да неће бјежати ако их пусти на слободу и да неће ометати судски поступак на било који начин. Браниоци Крстовића вјерују да нема разлога да се приједлог за јемство не усвојим, а судија Вишег суда Весна Ковачевић саопштила је да ће одлуку донијети до краја седмице.

Адвокат Драгољуб Ђукановић, бранилац Крстовића, рекао је црногорским медијима да је за свог клијента понудио јемство од 1.200.000 евра, које се састоји у хипотеци на породичну кућу у селу Мојановићи и на хартије од вриједности у ЦКБ банци. Бранилац његове кћерке Марине, адвокат Стефан Јовановић, рекао је да ће за њу поднијети приједлог за одређивање јемства од 1.250.000 евра, које се састоји у конституисању хипотеке на непокретностима које су у својини породице Крстовић.

Уз јемство, браниоци су Вишем суду предложили и да, ако треба, њиховим брањеницима одреди неку од мјера надзора - одузимање путних исправа, забрана напуштања мјеста пребивалишта, свакодневно јављање надлежном државном органу или забрану напуштање стана уз електронски надзор.

Почетак суђења Крстовићима заказан је за последњи дан фебруара. Оптужница их терети за шверц 1.206 килограма кокаина, пронађеног у њиховом магацину у зетском селу Мојановићи, надомак Подгорице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана