Крк: Насукана јахта словеначког бизнисмена извучена краном

ГС
Крк: Насукана јахта словеначког бизнисмена извучена краном

ЉУБЉАНА - Јахта словеначког бизнисмена Томажа Рочника насукала се на хрватском острву Крк, а иако је у тренутку несреће на пловилу било шест особа нико није повријеђен.

За сада није познат узрок несреће, а бизнисмен и још пет особа спашени су са копна, јер је положај са морске стране био неприступачан због плићака и оштрог подводног камења, преноси портал 24УР. Како се наводи, јахта процијењена на 700.000 евра извучена је краном из воде.

Рочник, који је својевремено био на листи најбогатијих Словенаца и који је осуђена на затвор због пропале компаније Класје из Цеља и злоупотребе у компанијама „Toming Consulting“ и „Millcom group“, има вилу на Крку, пар стотина метара од плаже.

Додаје се и да је Рочник контролисао мрежу грађевинских фирми, пекара и некретнина, а да је након стечаја Пробанке 2013. године неколико његових фирми завршило у стечају.

Иако је осуђен, он није отишао на издржавање затворске казне, јер су он и његов саучесник предложили да добију алтернативне санкције, о чему суд још није донио одлуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана