Кривокапићу, Коњевићу и Кентери забрањен улазак у Русију

Танјуг
Foto: Илустрација

МОСКВА- Министру спољних послова Црне Горе Ранку Кривокапићу, министру одбране Рашку Коњевићу и бившем директору Агенције за националну безбедност Саву Кентери забрањен је улазак у Русију, саопштило је данас руско Министарство спољних послова.

Та мjера је одговор на одлуку Црне Горе из септембра ове године да дипломате руске амбасаде у Подгорици буду проглашене персонама нон грата, објављено је на сајту Министарства спољних послова Русије.

"Амбасади Црне Горе у Руској Федерацији 14. октобра упућена је нота Министарства спољних послова Руске Федерације о забрани уласка у Руску Федерацију министру иностраних послова Црне Горе Ранку Кривокапићу, министру одбране Рашку Коњевићу и бившем директору Агенције за националну безбједност Саву Кентери", наведено је у саопштењу.

Министарство спољних послова Црне Горе прогласило је 29. септембра шест руских дипломата акредитованих у Црној Гори персонама нон грата. Како је тада саопштено, одлука је донијета због активности које су у супротности са Бечком конвенцијом о дипломатским односима и односима међусобног уважавања и поштовања двије државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана