Кривокапић:Темељни уговор са СПЦ није верификован

Танјуг
Кривокапић:Темељни уговор са СПЦ није верификован

ПОДГОРИЦA - Шеф црногорске дипломатије Ранко Кривокапић и даље тврди да премијер Дритан Абазовић треба да се изјасни да ли је усвојен Темељни уговор са Српском православном црквом, али и да није сигуран да ће данас бити поднијета иницијатива за скраћење мандата Скупштини.

Кривокапић је то рекао одговарајући на питање новинара о Темељном уговору са Српском православном црквом, чији је приједлог је недавно усвојила влада.

Кривокапић, који је био против усвајања тог предлога, каже да је остало питање политичке и правне важности одлуке која је донесена.

Иако је из владе потврђено да је Темељни уговор са СПЦ усвојен, Кривокапић тврди да није.

"Та одлука није верификовна, да видимо има ли простора да се Црна Гора врати на европски пут. Одлука о Темељном уговору није донесена квалификованом већином, како је било дефинисано коалиционим споразумом и да премијер треба да одлучи да ли је уговор усвојен”, казао је Кривокапић, пренео је портал РТЦГ.

О иницијативи Демократске Црне Горе да би било најбоље да премијер Дритан Абазовић након избора правосудних органа поднесе оставку, Кривокапић каже да то има добрих и лоших страна.

“Треба да одлучите хоћете ли ту политику или ону коју је влада напустила", рекао је Кривокапић и додао да би у Црној Гори могли бити организовани парламентарни избори 23. октобра заједно са локалним изборима у 14 општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана