Кривокапић заказао сједницу Вијећа за националну безбједност

Танјуг
Кривокапић заказао сједницу Вијећа за националну безбједност

Подгорица - Премијер Здравко Кривокапић за сутра је заказао сједницу Вијећа за националну безбједност.

Према факсимилу позива упућеном предсједнику парламентарног Одбора за безбједност Милану Кнежевићу, а који је објавио подгорички портал Борба, тема сутрашње сједнице је анализа актуелне безбједносне ситуацији и разно.

На прошлој сједници Вијећа, одржаној 23. августа, констатовано је да је безбједносна ситуација у Црној Гори редовна, стабилна и мирна.

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић је новинарима јуче рекао да је процијена да безбједносна ситуација у Црној Гори није повољна.

Секуловић је о процјени безбједносне ситуације говорио у контексту предстојећег устоличења изабраног митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру у недјељу, 5. септембра, за када је предвиђено и окупљање оних који се противе том црквеном догађају на Цетињу.

Долазак на протестни скуп најавио је у суботу и предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, ако церемонија устоличења не буде измјештена, док је премијер Кривокапић, који је раније рекао да ће присуствовати устоличењу и то без обезбјеђења, одустао од одласка на Цетиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана