Кривокапић: Устоличење Јоаникија не могу спречити појединци

СРНА
Кривокапић: Устоличење Јоаникија не могу спречити појединци

ПЉЕВЉА - Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је данас да устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија 4. септембра на Цетињу не могу спријечити појединци којима, како је казао, читав живот нешто смета и да ће том чину присуствовати без обезбјеђења.

“У Црној Гори устоличење митрополита је један од најдостојнијих чинова који се дешава и наравно то је све народна воља. И ту свенародну радост не могу спријечити појединци којима читавог живота нешто смета. Могу да пишу, могу да се противе али не могу да ометају одређене догађаје који ће се десити то вам ја тврдим и без обзира ко шаље такве поруке он је на погрешном задатку. Да ли се њему свиђа црква, премијер то је његов лични проблем”, рекао је Кривокапић новинарима у Пљевљима.

Држава, казао је, мора да покаже да је институција којој се вјерује и која је јача од било кога ко покушава да поремети све у Црној Гори.

“Да ли сте чули и у једној држави свијета да се таква церемеонија одржава под пажњом пријетњи, застрашивања “не можете доћи на Цетиње”. Ја вам тврдим да ћу доћи на Цетиње без обезбеђења. Нека сваки комита који има нешто против мене, лично ми каже шта сам ја то урадио против Црне Горе, а то што се њему не свиђа мој изглед то је његов проблем.Ми причамо о институцијама система, институције су и председник државе, председник владе и председник Скупштине Црне Горе и сваки грађанин који жели да присуствује некој свечаности. Ако то некоме треба да буде прилика да покаже, да постоји још нека моћ која је изван институција система, а то се ради организовано, ја мислим да се тај грдно преварио”, рекао је Кривокапић, пренеле су подгоричке Вијести.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана