Кривокапић: У прагматичности градити будуће добре односе

Срна
Кривокапић: У прагматичности градити будуће добре односе

ПОДГОРИЦА - Предсједник црногорске Владе Здравко Кривокапић рекао је да Црна Гора и Русија треба да граде добре будуће односе у култури, образовању, науци, иновацијама, те да јачају трговинско-економске односе.

Он сматра да је политика овог времена рационална, реална и прагматична и у том реализму и прагматичности треба градити будуће добре односе.

“Знам сигурно да, иако наши медији о томе спекулишу, Руска Федерација није имала било какве лоше политичке намјере, него да је одлуке да не буде летова из Москве и Санкт Петербурга доносила на основу наших званичних података Института за јавно здравље”, навео је Кривокапић.

Кривокапић је рекао да је, пошто је Црна Гора по свим критеријумима ушла у зелени појас, сигуран да ће већ почетком сљедећег мјесеца почети летови из Москве.

“Нама драги туристи биће дочекани класичним гостољубљем, топлим морем, дивним осјећајем који имају и везује их за Црну Гору. То је оно што нас спаја. Све што нас спаја треба да унапређујемо, да оно што нас раздваја покушамо да разумијемо једни друге и да на најбољи начин одговоримо у корист грађана и Русије и Црне Горе”, поручио је Кривокапић.

Кривокапић, који је присуствовао прослави у организацији амбасаде Руске Федерације у Црној Гори, поводом Дана Русије, 310 година од првих политичких контаката између двије земље и 15 година од успостављања дипломатских односа, рекао је да је опредјељење Владе потпуно јасно и недвосмислено - оно је исказано Споразумом који су потписала три лидера и то 8. септембра као знак будуће спољнополитичке оријентације.

“Из такве спољнополитичке оријентације можда је неко очекивао другачији однос ове владе према Руској Федерацији. А, ми ништа не тражимо него да се разумијемо и да Руија има исти или сличан однос са другим чланицама ЕУ, којима тежи и Црна Гора. Оно што је специфично, а ми живимо у времену бројних дезинформација, врло често те дезинформације утичу на одређене политичке одлуке”, нагласио је Кривокапић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана