Кривокапић: У Пензију одлази највећи заштитник и адвокат ДПС-а

Срна
Кривокапић: У Пензију одлази највећи заштитник и адвокат ДПС-а

ПОДГОРИЦА - Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић оцијенио да је правда је “коначно на видику” јер данас у пензију одлази главни специјални тужилац Миливоје Катнић “највећи заштитник и адвокат ДПС-а”.

Кривокапић је у објави на “Твитеру” поздравио савјесно дјеловање новог Тужилачког савјета, који је на данашњој сједници Катнића разријешио функције.

“Данас у пензију одлази највећи заштитник и адвокат ДПС-а. Правда је коначно на видику у Црној Гори”, оцијенио је Кривокапић.

Потпредсједник Владе Дритан Абазовић рекао је на ванредној конференцији за новинаре вечерас у Подгорици да је велика вијест за Црну Гору што је Катнић разријешен.

“Борба против организованог криминала и корупције постаје смислена”, рекао је Абазовић.

Он је додао да Црна Гора може да се мири и има професионалне институције упркос препрекама које јој постављају политичари, невладине организације и мафија.

“Нико нема ништа против Катнића али сви желе да виде новог главног специјалног тужиоца који ће да пресавије табак. Очекујем да Тужилачки савјет, када се стекну сви услови, распише конкурс и изабере новог специјалног тужиоца који ће бити професионалац. Сада је свима јасно да је консензус могућ. Мислим да смо овом одлуком створили добар основ. Грађани су ово дуго чекали, жао ми је због кашњења”, рекао је Абазовић.

Он је апеловао да се постигне потребна већина у Скупштини око избора кључних људи у правосуђу и лично вјерује да се то може постићи.

Тужилачки савјет констатовао је престанак функције главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу због оствареног права на старосну пензију на основу података Фонда пензијског и инвалидског осигурања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана